Kulutusluotto.com arvostelu ja rehelliset mielipiteet

Kulutusluotto.com
(Last Updated On: 19 elokuun, 2023)

Kulutusluotto.com on palvelu, jossa on mahdollista hakea lainaa 1000–60 000 euron väliltä. Palvelu toimii lainanhakijoiden ja lainanantajien välissä, tarjoten mahdollisuuden hakea monenlaista lainaa. Lainanantajille palvelu tuo asiakkaita ja lainanottajille palvelu voi löytää mahdollisimman hyvän lainan, eli lainan, jonka kulut ovat mahdollisimman pienet. Päätimme testata, miten hyvin palvelu todellisuudessa toimii.

Lainaa voi saada melkein mihin vain

Kulutusluottoa, joustoluottoa ja muita pienlainoja on mahdollista saada mihin vain tarkoitukseen. Sillä ei siis olisi merkitystä, tarvitsisimmeko lainarahaa uutta sohvaa, jääkaappia, kesärenkaita tai parkettia varten.

Tämä onkin hyvä etu ja tuo väljyyttä käyttää lainarahaa vapaasti. Esimerkiksi remonttitöissä voi helposti ajatukset ja suunnitelmat muuttua remontin edetessä, joten on hyvä, että rahaa ei ole sidottu tarkasti tiettyyn käyttötarkoitukseen.

Katse kuukausierään

Lainan ottamisessa tärkeää on kiinnittää huomio aina kuukausierään. Se on kuitenkin se pakollinen paha, josta on kuukausittain selvittävä. Onkin tärkeä saada riittävän matala kuukausierä, jottei lainan ottaminen aja tilanteeseen, jossa rahapatti yllättää kuukausittain.

Toisaalta liian pientäkään kuukausierää ei kannata ottaa, koska se kasvattaa lainan kokonaiskustannuksia. Jos siis pienennät kuukausierää valitsemalla pidemmän lainajan, joudut lopulta maksamaan edemmän. Kulutusluotto.com:in etusivulla on lainalaskuri, jossa kuukausierää ja kokonaiskuluja voi suunnitella. Liikaa näihin ei mielestämme kuitenkaan kannattaa kiinnittää huomiota, koska lopulta on rahoituslaitoksista kiinni, millaisia lainoja ne tarjoavat perustuen hakijan tietoihin ja elämäntilanteeseen.

Yksi lainahakemus – kymmeniä rahoituslaitoksia

Kulutusluotto.com:in hyöty piilee siinä, että täyttämällä vain yhden lainahakemuksen, hakija voi kilpailuttaa kymmenien pankkien ja rahoituslaitosten lainapalvelut. Meille jäi epäselväksi se, voiko palvelun kautta saada parempia lainatarjouksia, kuin hakemalla lainaa suoraan kustakin rahoituslaitoksesta.

Tekemällä kilpailutuksen Kulutusluotto-palvelussa asiakas voi kuitenkin ainakin säästää aikaa. Koska rahoituslaitoksia toimii Suomessakin kymmenittäin, olisi aikaa vievää hakea lainaa kustakin erikseen. Osa rahoituslaitoksista eivät ole myöskään tuttuja brändejä, joten oma työnsä olisi aluksi edes selvittää kaikki mahdolliset lainantarjoajat.

  Arvostelussa Rahoituslaitos

Lainatarjoukset ovat henkilökohtaisia

Lainatarjousten saaminen Kulutusluotto-palvelussa edellyttää siis lainahakemuksen täyttämistä sivustolla. Lainahakemuksessa kysytään halutun lainasumman ja -ajan lisäksi alla olevia asioita:

  • tieto käytössä olevista luottokorteista ja lainoista
  • kuukausitulot ja työsuhteen muoto
  • asumismuoto ja yhtiövastikkeen tai vuokran suuruus
  • siviilisääty
  • nimi, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite
  • henkilötunnus

Lainatarjoukset ovat siis henkilökohtaisia ja hakijan luottokelpoisuus tarkistetaan. Käytännössä maksuhäiriöitä ei siis saa olla.

Hakemus oli nopea täyttää, eikä kysymykset yllättäneet. On selvää, että rahoituslaitokset haluavat tietää kenelle ovat rahaa lainaamassa ja onko hakijalla oikeasti edellytyksiä maksaa laina myös takaisin. Hakemuksen täyttämiseen meni noin viisi minuuttia, joten koko iltaa ei todellakaan tarvitse varata hakemuksen täyttämiseen.

Kaikille ei tarjota lainaa

Lainahakemuksen jättämisen jälkeen lainapäätös tulee nopeasti ja myös mahdollisia lainatarjouksia pääsee tarkastelemaan nopeasti. Olin siinä onnellisessa asemassa, että sain lainatarjouksen, mutta kaikille ei käy yhtä onnellisesti.

Hakijalla on oltava jonkinlainen säännöllinen tulonlähde, puhtaat luottotiedot, verkkopankkitunnukset ja vakituinen osoite Suomessa. Alaikäisten ei kannata käyttää palvelua, sillä ikärajana on 18 vuotta. Todennäköisesti monella lainan saaminen voi tyssätä maksuhäiriömerkintöihin ja liian pieniin tuloihin. Tällöin yhteishakijasta voi olla apua.

Kulutusluoton hakeminen helpottuu, jos sitä hakee yhdessä toisen hakijan kanssa. Yhteishakija voi olla esimerkiksi luotettava ystävä, avopuoliso tai aviopuoliso. Tällöin lainaa on takaisinmaksamassa kaksi henkilöä yhden sijaan, joten rahoituslaitoksella on paremmat mahdollisuudet saada lainaamansa rahat takaisin.

Yhteishakijan avulla on mahdollista saada myös paremmat lainan ehdot, kuten pidempi laina-aika, joten yhteishakijaa kannattaa aina harkita, jos oma tilanne ei ole hyvä lainan takaisinmaksamisen kannalta. Eri asia on sitten se, kuka suostuu ottamaan lainaa yhdessä, koska hekin sitoutuvat maksamaan lainan takaisin.

Kenelle Kulutusluotto-palvelua voi suositella?

Kulutusluotto.com -palvelua voi suositella varsinkin kaikille, jotka tarvitsevat kulutusluoton, joustoluoton tai pikavipin. Varsinkin joustoluotto voi olla vaihtoehto myös luottokortille, joten myös uutta luottokorttia harkitsevat voivat hyötyä palvelun käyttämisestä ja lainatarjousten kilpailuttamisesta. Joustoluotto toimii kuten luottokortti, asiakas voi käyttää sitä aina tarvittaessa tiettyyn krediittilimiittiin asti ja luotolla on korko.

  Kokemuksia Vivuksesta

Kulutusluotto on sen sijaan kertaluontainen laina, joka siirretään asiakkaan tilille kerralla, ja jota lyhennetään tarkan maksusuunnitelman mukaisesti takaisin. Kulutusluotto ei ole kuitenkaan mikään pieni pikavippi, vaan sitä voi palvelussa hakea 1000 eurosta jopa 60 000 euroon asti. Käytännössä kulutusluotolla voi rahoittaa myös suurempia putki- ja kattoremontteja.

Ehdot saa luettavaksi

Kulutusluottopalvelussa lainatarjouksen ehdot saa luettavaksi, ennen kuin siirtyy allekirjoittamaan sopimuksen. Jos ehdot eivät miellytä, voi lainatarjoukset myös hylätä. Ehtoihin kannattaa aina kiinnittää huomiota, koska muutosten saaminen niihin sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen on melkein mahdotonta.

Lainasopimuksen allekirjoitus tapahtuu omilla pankkitunnuksilla. Tämä onvarmastikin turvallisin tapa allekirjoittaa, koska pankkitunnukset ovat henkilökohtaiset eikä hakkereilla ole kunnollisia keinoja päästä tunnuksiin käsiksi. Lisäksi tällaista allekirjoitusta ei voi väärentää kuten kynällä kirjoitettua allekirjoitusta.

Vertailemalla säästää

Kulutusluotto-palvelu auttaa kuluttajia ja yrittäjiä löytämään aiempaa edullisempia lainoja. Asiakas voi siis säästää aloittamalla lainanhakuprosessin palvelusta. Lisäksi palvelun käyttö säästää aikaa, kun hakemuksia tarvitsee täyttä vain yksi.

Mahdollisten säästöjen määrä riippuu lainan suuruudesta. On selvää, että kymmenien tuhansien eurojen lainoissa on mahdollista säästää paljonkin tekemällä aluksi kilpailutuksen. Kun laina-aikakin voi olla jopa 15 vuotta, tarkoittaa jopa 180 kuukausierää maksimissaan. Tällöin pienetkin erot korossa ja muissa kuluissa muodostava ison kokonaissumman.

Viisas vertailee siis netissä myös rahoituspalvelut ennen palveluntarjoajan valintaa. Toisaalta aina kun kuluttajia tutkitaan, käy selväksi, että moni tekee päätöksensä sen kummemmin miettimättä. Moni luottaa tuttuun brändiin ja yrityksiin, joiden palveluita on aiemmin käyttänyt. Osa ihmisistä on brändiuskollisempia kuin toiset.

  Kokemuksia Halinosta

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Onko Kulutusluotto.com luotettava palvelu kulutusluottojen vertailuun?

Kyllä, Kulutusluotto.com on luotettava palvelu, joka auttaa vertailemaan eri kulutusluottoja tarjoavien yritysten lainaehtoja ja korkoja. Palvelu pyrkii tarjoamaan ajantasaista ja rehellistä tietoa, jotta asiakkaat voivat tehdä parhaan mahdollisen päätöksen lainan valinnassa.

Miten Kulutusluotto.com kerää arvosteluja ja mielipiteitä eri lainantarjoajista?

Kulutusluotto.com kerää arvosteluja ja mielipiteitä eri lähteistä, kuten asiakkailta, jotka ovat käyttäneet palveluita, sekä alan asiantuntijoilta. Lisäksi he seuraavat aktiivisesti markkinatilannetta ja päivittävät tietojaan säännöllisesti, jotta voivat tarjota kattavan ja ajantasaisen vertailun.

Voiko Kulutusluotto.com:in arvosteluihin luottaa?

Kyllä, Kulutusluotto.com pyrkii tarjoamaan rehellisiä ja puolueettomia arvosteluja ja mielipiteitä eri lainantarjoajista. Tämä tarkoittaa, että voit luottaa heidän arvioihinsa ja suosituksiinsa. On kuitenkin tärkeää muistaa, että jokaisen tilanne on erilainen, joten on suositeltavaa vertailla useita vaihtoehtoja ennen lopullisen päätöksen tekemistä.

Miten Kulutusluotto.com tekee vertailunsa eri kulutusluottoja tarjoavien yritysten välillä?

Kulutusluotto.com tekee vertailunsa keräämällä tietoja eri kulutusluottoja tarjoavien yritysten lainatarjouksista, koroista, kuluista ja ehdoista. He analysoivat näitä tietoja ja vertailevat niitä keskenään, jotta voivat tarjota käyttäjilleen selkeän ja ymmärrettävän kokonaiskuvan eri vaihtoehdoista. Kulutusluotto.com päivittää vertailutietojaan säännöllisesti, jotta ne pysyvät ajantasaisina ja kattavina.